Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

(CvO-overig) Commissie van (voorbereiding van) Onderzoek overig

Themabijeenkomst: presentatie Zuidelijke Rekenkamer

vrijdag 9 juni 2017

11:30 - 12:15
Locatie

Veldekezaal

Voorzitter
Housmans, R.W.P.E. (Robert)
Toelichting

Voorafgaand aan de inhoudelijke CvO vergadering vindt er een openbare themabijeenkomst plaats.

Agendapunten

  1. Eind 2015 publiceerde de Zuidelijke Rekenkamer bij gelegenheid van het afscheid van directeur-secretaris Piet de Kroon het essay Provinciale Staten in bedrijf. Over versnippering, omloopsnelheid en vlieguren. In dat essay betoogt de Kroon dat Provinciale Staten het niet altijd even makkelijk hebben, maar het zichzelf ook niet altijd even makkelijk maken.

    De Zuidelijke Rekenkamer organiseert op verzoek van de Commissie van (voorbereiding van) Onderzoek op 9 juni een themabijeenkomst waarin Piet de Kroon een actualisatie zal geven van Provinciale Staten in bedrijf, waarna Jeroen Kerseboom (de huidige directeur-secretaris van de rekenkamer) een korte beschouwing zal geven op de mogelijke implicaties hiervan, gekoppeld aan andere lopende ontwikkelingen in het werk van Provinciale Staten. Daarna is er gelegenheid om met de inleiders en met het bestuur van de Zuidelijke Rekenkamer in gesprek te gaan.

    Aangezien deze themabijeenkomst voor alle leden van Provinciale Staten interessant is, nodigt CvO alle Statenleden en GS uit om aan de hand van een aantal reflecties van de Zuidelijke Rekenkamer met elkaar en met de Zuidelijke Rekenkamer over concrete dossiers in gesprek te gaan. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod: de veranderende omgeving van Provinciale Staten, grensoverschrijdend samenwerken, beleid maken en uitvoeren in de ‘triple helix’, het werken met verbonden partijen: Limburgse ontwikkelingen, waarvan het nog onduidelijk is waar ze toe leiden. Uiteraard kunnen Statenleden zelf ook onderwerpen aandragen.
    In tegenstelling tot de reguliere CvO-vergaderingen, is deze themabijeenkomst openbaar.