Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

(MD) Mobiliteit en Duurzaamheid

Vervolg vergadering Statencommissie MD

donderdag 17 september 2020

18:00 - 22:15
Locatie

Feestzaal

Voorzitter
Linden van der, H.M.V. (Henk)
Toelichting

Voortzetting vergadering Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid (vervolg van 11-9-2020).


Kijk de vergadering terug via:
https://www.youtube.com/watch?v=G8xeK3-VWLw&list=PL1BFHGFXgiKWE-C1to1V86BrpfyX5LEyB&index=2&t=0s

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

  1. 1
    Heropening
  2. 2
    DUURZAAMHEID
  3. 2.1

    Het voorliggende beleidskader Circulaire Economie 2.0 heeft een gelijkluidende opzet en opbouw ten  opzichte van de vorige versie en gaat daarbij nadrukkelijk in op de besluitvorming in het kader van de  behandeling van het beleidskader 1.0 in uw Staten (Commissie MD) 29 mei j.l. en PS vergadering van  19, 25 en 29 juni jl.).
    In het Collegeprogramma ‘Vernieuwend verbinden’ (2019-2023) is een actieprogramma ‘Blue  Economy Limburg‘ aangekondigd. Dit actieprogramma ligt nu in de vorm van een beleidskader  Circulaire Economie 2.0 voor. Op basis van de circulaire foto van Limburg worden de ambities  en uitgangspunten van het College omschreven, resulterend in een uitvoeringsprogramma met 5  actielijnen, waarin wordt aangegeven wat de Provincie gaat doen en hoe de beschikbare  middelen en instrumenten worden ingezet.


    Behandeling vindt plaats in 2 termijnen, met een geplande behandelduur van 90 minuten.

    Toezeggingen

    Titel
    Statenvoorstel Beleidskader Circulaire Economie
    Statenvoorstel Beleidskader Circulaire Economie
    Statenvoorstel Beleidskader Circulaire Economie
    Statenvoorstel Beleidskader Circulaire Economie
  4. 2.2

    De fractie van de PVV heeft verzocht de bijgevoegde brief van GS te bespreken met GS en de leden van de commissie MD. Hiervoor is de volgende motivatie gegeven:
    Gedeputeerde Staten geeft in het schrijven in algemene bewoordingen aan waarom men tot het besluit is gekomen. om het proces van vergunningverlening aan de gemeente Bergen over te dragen.
    In de elektriciteitswet staat dat er aan ten minste 1 van de 2 uitzonderingen voldaan moet worden om deze bevoegdheid over te dragen aan gemeentelijk bestuur.
    Als fractie vinden wij dat in het schrijven van Gedeputeerde Staten niet concreet genoeg wordt onderbouwd aan welke van de twee of een daarvan voldaan zou worden.
    Daarom vraagt onze fractie om dit onderwerp toch op de komende commissievergadering te agenderen, zodat wij maar ook andere fracties in de gelegenheid zijn om inhoudelijk op deze kwestie in te gaan.


    Behandeling vindt plaats in 1 termijn, met een behandelduur van 30 minuten.

  5. 3

    Eventuele rondvragen bij voorkeur voor aanvang van de vergadering doorgeven aan staten@prvlimburg.nl t.a.v. commissiegriffier Leonie van Birgelen.

  6. 4
    MOBILITEIT
  7. 4.1

    Op 14 februari 2020 is de heroverweging mobiliteitsopgaven en -ambities vastgesteld. Bij de vaststelling van dit kader is de toezegging gedaan dat Provinciale Staten 2x per jaar een integrale voortgangsrapportage over dit kader en de betrokken projecten ontvangen. In het bespreekstuk Integraal Programma Mobiliteitsopgave Limburg 2020-2024 wordt invulling gegeven aan deze toezegging. Het bespreek stuk is, via een informatiesessie, op 26 augustus toegelicht.
    De voortgangsrapportage van de door PS aangewezen Grote Projecten behorende tot de mobiliteitsopgaven en ambities (N280-wegvak Leudal, Railagenda en Buitenring Parkstad Limburg: BPL) maken onderdeel uit van het IPML. Naar de toekomst toe hebben GS in het IPML aangegeven wat het toekomstig rapportagevoorstel van GS is. De betekening hiervan voor het toekomstige proces richting PS aangaande de Grote Projecten op het gebied van mobiliteit is inzichtelijk gemaakt in het informerende stuk.
    U wordt verzocht de 3 analyses te betrekken bij de voorbereiding van dit agendapunt.


    Behandeling vindt plaats in 1 termijn, met een geplande behandelduur van 60 minuten.

  8. 4.2

    Voortgangsrapportages op basis van de Regeling Grote Projecten worden altijd geagendeerd voor de Statencommissie. Als een Statenlid wenst te spreken over de rapportage, dan kan dit bij het betreffende punt tijdens de commissievergadering aangegeven worden. De inbreng dient uitsluitend de eventuele wijziging/afwijking in de voortgang te betreffen. U wordt verzocht de analyse van de voortgangsrapportage te betrekken bij de behandeling.


    Behandeling vindt plaats in 1 termijn. Geplande behandelduur 30 minuten.

  9. 5
    Sluiting